Ребъртинг сесия – как открих моето спокойствие

Ребъртинг сесия – как открих моето спокойствие

Днес беше първата ми Рeбъртинг сесия. В началото се отнасях скептично към способността си да се отпусна, да следвам всички стъпки и да се потопя дълбоко, без вътрешна съпротива.

Кинча ме инструктира подробно за начина на дишане и получих всички необходими напътствия. Започнах да дишам и почувствах леко замайване, а после и засилващо се схващане в ръцете и краката, както и болка в дланите, която бързо отшумя. Ръцете ми се извиха по особен начин и останаха в това положение по време на цялата сесия. В съзнанието ми изникнаха няколко сцени от живота на индианците (може би под въздействие на музиката. После почувствах силно схващане и тежест в диафрагмата и имах чувството, че се задушавам. В този момент усетих успокояващата ръка на Кинча върху челото си и дишането ми се нормализира.

В следващия миг пред мен стоеше висока, ефирна и бяла фигура на мъж (светец или ангел), който ме гледаше благо и ми даваше подкрепа. Всичко бе красиво, обляно в светлина и нежни цветове. Имах възможност да задавам въпроси и в душата си изпитвах огромна благодарност. Усещах дишането си в единен ритъм с музиката.

Пред очите ми бързо минаваха образи и картини, някои от които не успявах да осъзная. На няколко пъти виждах каменна къща с дървена врата, за която се питах какво представлява и дали не трябва да надникна вътре. Някой ми каза, че е още е рано да отворя вратата.

После видях много от близките и приятелите си, като всеки бе асоцииран с по една дума: „любов”, „прошка”, „свобода”… Изпитах силно желание да простя на майка си, а и тя на мен, исках взаимоотношенията ни да се подобрят. Очите ми се насълзиха, а тялото ми трепереше. Често виждах и любимия си мъж, който ме успокояваше и ми говореше. Когато се оглеждах наоколо, виждах красиви природни сцени и цъфтящи дръвчета. Изпитвах също така силен глад.

Постепенно започнах да „изплувам” и да успокоявам дишането си. Схващането на крайниците ми започна да намалява и постепенно изчезна, като отстъпи място на вътрешен мир и спокойствие. Когато отворих очи и се изправих видях, че неусетно е изтекъл цял час. Чувствах приятна физическа умора и вътрешно равновесие.

В. Д., Пловдив

Вашият коментар

Close Menu